Fiets- en wandelroutes

Door de fijne, centrale ligging is Erve Toon’boer een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van fiets- en wandeltochten. De verschillende routes voeren u langs authentieke bezienswaardigheden, prachtige natuurgebieden en vele levendige stadjes en dorpjes. Tevens kunt u vanuit Bed & Breakfast Erve Toon’boer gemakkelijk een bezoekje aan onze oosterburen brengen. We hebben enkele routes op een rijtje gezet die u laten kennismaken met het prachtige Twentse landschap. 

Het Twentepad - wandelroute

Erve Toon’boer is gelegen aan misschien wel het meest geschikte streekpad om alle facetten van het Twentse landschap te ontdekken: het Twentepad. Het Twentepad loopt onder andere doorhet pittoreske kunststadje Ootmarsum, natuurgebieden zoals het Springendal en langs de authentieke watermolens van Bels en Frans. Bovendien gaat u met deze route weer even terug in de tijd. U passeert namelijk de Manderse grafheuvels en de Huneborg.

De totale lengte van het Twentepad bedraagt maar liefst 87 kilometer, maar het lopen van een etappe van deze wandelroute is de perfecte manier om een groot deel van de Twentse natuur te ontdekken tijdens uw verblijf bij Erve Toon’boer. Delen van het Twentepad zijn eenvoudig te volgen via de rood/geel gekleurde pijlen.

De gele route (Cirkels van Jannink 7,2 km) - wandelroute

Een prachtige wandelroute van 7,2 kilometer die u laat kennismaken met vele bezienswaardigheden in de omgeving van Erve Toon’boer. Deze route voert u onder meer langs de Cirkels van Jannink. Deze cirkelvormige akkers worden ook wel de Beha van Jannink genoemd, bekijk ze eens vanuit de lucht en u snapt vast waarom. Daarnaast leidt deze wandelroute u door het prachtige bosgebied het Streu en de Manderheide. 

De oranje route (Galgenberg 5,4 km) - wandelroute

Een andere wandelroute die u laat kennismaken met het prachtige Twentse landschap is de zogenaamde Galgenbergroute. Deze route is 5,4 kilometer lang en leidt u langs het prachtige natuurreservaat Dal van de Mosbeek, langs het Hunebed van Mander en langs de Galgenberg, een bijna 70 meter hoge heuvel die zijn naam te danken heeft aan de terechtstellingen die hier in de middeleeuwen plaatsvonden. Tijdens de route kunt u ervoor kiezen om even tot rust te komen onder het genot van een kopje koffie bij Watermolen Bels.Het is ook mogelijk om beide route’s aan elkaar te verbinden. De route is dan ongeveer 8.5 km.

Fietsroutes

De fietsroutes die we voor u hebben geselecteerd, zijn knooppuntroutes. De zogenaamde fietsknooppunten leiden u langs de meest mooie plekjes van Twente. Knooppunt 21, 24 en 26 liggen allemaal in de directe omgeving van B&B Erve Toon’boer en zijn daarmee een uitstekend startpunt voor uw fietsroute. 

‘Het natuurrijke grensgebied van Twente en Nedersaksen’ - fietsroute

Voor deze fietsroute start u bij knooppunt 26, nabij Erve Toon’boer gelegen. De route voert u door het grensgebied van Twente en Duitsland, een tocht vol natuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Deze fietsroute leidt u door het prachtige, idyllische natuurgebied het Springendal. Geniet van de stilte en het typische coulisselandschap van bosjes, bloemrijke weilanden, watervalletjes en heidevelden. Na een aantal kilometers bereikt u het kunststadje Ootmarsum. Loop binnen bij een museum of rust lekker even uit op een van de gezellige terrasjes. Tijdens deze route zult u vele oude Saksische boerderijen tegenkomen. Deze getuigen van een gezamenlijke cultuurhistorie in dit grensgebied. Bovendient passeert u, net voordat u de Duitse grens bereikt, het grootste landschapskunstproject van Nederland: de Mandercirkels.

https://www.route.nl/fietsroute/316491/het-natuurrijke-grensgebied-van-twente-en-nedersaksen#omschrijving

‘Fietsen door het groene Twente’ - fietsroute

De ideale fietstocht voor iedereen die een dagje weg wil van alle stedelijke drukte. Ook deze fietstocht start bij knooppunt 26 en neemt u mee door het grensgebied van Twente en Duitsland. Geniet van de rust en stilte in natuurgebied het Springendal, geef uw ogen de kost aan de prachtige Saksische boerderijen en eindig de fietstocht met een bezoekje aan Watermolen Bels. Deze molen is gelegen in het Dal van de Mosbeek, een prachtig natuurgebied met een rijke flora en fauna. En als u geluk heeft, kunt u deelnemen aan een ware maaldemonstratie. Deze vindt plaats op iedere 3e zondag van de maand.

https://www.route.nl/fietsroute/338725/fietsen-door-het-groene-twente#omschrijving

Sluiten